planning memang nak beli rumah lagi..so far under my name sudah ada 2 rumah..both landed house..double storey house & double storey duplex house (corner lot). satu saya punya rumah another 1 maybe abah dengan mak akan duduk sana..tp since banyak org advise property investment is the best investment, itu yang bercadang mahu beli satu lagi rumah untuk pelaburan.

sudah attach dengan satu agent nih..rumah di kawasan damansara perdana..berharga RM350k and ready tenant..monthly rental roughly dalam RM2k dan monthly installment dalam RM 1.4k..oleh itu saya akan dapat la bulanan dalam RM600..sound great since monthly selagi ada tenant, sy akan terus menerus dapat dalam RM600..ok..cukup berangan…hehe..

tetapi, tahukan kita prosedur membeli rumah sub-sale ni? susah ke senang? lebih susah dari membeli rumah baru kah? haa…semasa saya menyuarakan hasrat untuk mencari sebuah rumah lagi kepada agent yang amat boleh dipercayai ini, saya langsung tidah tau macam mana proses pembelian rumah sub-sale..selepas terlepas cakap tu lah baru start study apa itu sub-sale house purchase..baru la padan muka..mane nak cekau down payment haha..

to be continued…