You are currently browsing the monthly archive for January 2011.

Take Metformin Weight Loss

Take Metformin Weight Loss
How to Take Metformin Weight Loss
User-Submitted Article

If you are diabetic or are at high risk of diabetes, you can use prescription metformin weight loss. Metformin is a popular prescription drug used in the treatment of diabetes that often results in weight loss as well. Consult with your doctor before using prescription metformin weight loss or diabetes.

Difficulty: Moderately Easy

Instructions

Things You’ll Need:

  • Prescription for metformin
  1. 1

    Get a prescription for metformin from your doctor. If you’re diabetic, this step is easy. Otherwise, determine if you’re pre-diabetic and ask your doctor if could benefit from metformin for weight loss. Try to stay away from the extended release version, which takes much longer to deliver metformin’s weight loss.

  2. 2

    Take prescription metformin as directed by your doctor. If you eat low carbohydrate meals, metformin weight loss will be much more effective. For diabetics and some pre-diabetics, it does not take too much carbohydrates for metformin weight loss to completely fail.

  3. 3

    Exercise (light to moderate) for 30 minutes. Metformin weight loss is more effective with exercise since there is less fat gaining sugar in your blood.

 

yesterday i went to see doc my lower back pain..

dr said i suffer for LBP because i already overweight..

so, since thr dr feel i’m too suffering, she want to inject me.. (pdhal xler sakit sgt pon)

since i walked in to the dr’s room i fluently speaking london to her..

then padan muka me..sepatah pun dr tu xckp melayu haha..

i asked dr if she has some medicine to help reducing my weight..

she told me,yes i have. but  i wont give it to you..

but she told me if i’m a girl, she will give it to me..

i asked why?

she said male have better metabolism compare to women..

so, men easily to loose weight compare girl..

ader diskriminasi gender disini..aiyoo

Kali ni kita fokus pada area Shah Alam… iaitu di sekitar UITM… kenapa UITM???.. sebab ia merupakan antara sebab yang mempengaruhi pembangunan di sekitar area Shah Alam…

Di sekitar tahun 2000 dahulu kalo tak silap aku… kawasan yang pesat membangun adalah seksyen 2… sebab masa tu pintu utama UITM adalah menghala ke seksyen 2… dengan medan selera yg sentiasa padat dengan student2 UITM… masa tu rasanya seksyen 7 masih lagi tidak dibangunkan… yang merupakan pintu belakang UITM….

Setelah pintu belakang UITM ni siap sepenuhnya… akses yg lebih mudah dr Federal highway… kita dapat lihat seksyen 7 pesat membangun macam cendawan  yg tumbuh lepas hujan… kini kalo kita tanya orang pasal nak beli rumah kat seksyen 7.. pasti nya oarang akan cakap… ” huh… area tu mahal la… payah nak dapat harga murah… “…
Apa dah jadi dengan seksyen 2??.. agak sepi kan….

Sekarang kita lihat pula senario kat UITM Puncak Alam… dan mesti korang perasan pasal harga hartanah kat Puncak Alam dah pon naik… tidak seperti sebelum ini… tiada pelabur yang sudi membeli… bank2 pon tanak kasi loan untuk hartanah kat area tu… rumah2 yg tiada penghuni melambak2…

Kini.. Puncak Alam dah mula dapat perhatian… yang prospek penyewanya adalah student UITM… dan nak dapat rumah yg murah2 pon dah payah… dah ada McD… Econsave… huhu.. rugi tak beli dulu masa murah2…. hahaha….

Mengikut cerita kawan aku… kini projek pintu belakang UITM Puncak Alam tengah dibuat… kat mana??.. katanya menghala ke Bandar Saujana Utama… huhuhu… yang mana.. kalo korang tengok peta… Saujana Utama ni lebih hampir dengan Pusat Bandar berbanding Puncak Alam… Dan harga hartanah di Saujana Utama ni… masih lagi dalam level mampu milik….

Persoalannya.. adakah senario Seksyen 2 dan 7 akan berlaku di situ?.. huhuhu… Terpulang pada korang pulak untuk buat kajian…

Itu saja untuk kali ini…

p/s: cerita ni merupakan kajian  je… jangan ambil serius sangat….. buat kajian sendiri… pastikan korang tahu apa yang korang buat.. jangan ikut cakap orang je…
Apa2 yang silap dalam cerita diatas.. tolong betulkan…

Blog Hits

  • 22,339 hits

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3 other followers

pick your date

January 2011
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31