smlm suddenly one of my primary school teacher cikgu lokfi tegur sy di fb..terharu pun ada..malu & segan pun ada..ye lah..cikgu yg tegur anak murid dulu..agak kureng adab sket di situ..

kdg2 bile blk jengka, try gak lalu tepi sekolah skj15, lalu rumah guru, lalu rumah staff..saje nak ingat balik zaman sekolah rendah esp mase tinggal kat j15. sekolah dr depan not much different. bangunan mcm sama je..tp tak penah lak try msk..pagar asyik tutup..tp dr padang sekolah npk semak sbb dlm sekolah depa tnm pokok kelapa sawit..rugi btl..hilang pemandangan sekolah..kalo ye pun nak tmbh pendapatan sekolah..jgn la tnm pokok kelapa sawit..tnm pokok buah ke..ubi kayu ke..tembikai ke..wat tanaman herba ke..di samping leh tmbh pendapatan..leh la gak bdk skolah belajar bertani…

setelah aktif fb nih..tgh track balik kwn2 skolah..dah jumpa beberapa lah..ader yg almost tak ingat sape la minah ni hehe..cikgu2 pun sape yg dah ada fb..almost dah invite dah..dah jumpa cikgu murad, cikgu mat ganti..cikgu lokfi..ader beberapa lagi mcm cikgu sumarni, cikgu norazini, cikgu abidah (skj16) still under tracking..hope dpt track la depa2 ni suma..

dgr2 cite almost cikgu2 ni dah sambung belajar..mcm cikgu murad, cikgu mat ganti, cikgu lokfi..skang dah mengajar sekolah menengah..cikgu lokfi himself dah mengajar di smkbtho kat cheras..kuat semangat depa ni nak memajukan diri sendiri..

ada satu peristiwa pasal cikgu lokfi yg tak dapat dilupakan..dulu dia drive keta fiat putih..kotak je rupa bentuk keta tu..ada satu hr dia terlanggar kerusi batu kat school compound.. kerusi batu tu tumbang..tp keta dia steady je..kuat btl keta fiat dia tu hehe..

so..dah alang2 dekat2 dgn 16mei, i nak wish all of my teachers esp yg pernah mengajar i, dr skj16, skj15, shah pekan, kuittho…selamat hari guru..jasamu semua akan ku kenang sehingga akhir hayat ku..semoga Allah mencucuri rahmat, dimurahkan rezki, dan dipanjangkan umur kepada guru2ku sekalian…wassalam….