You are currently browsing the monthly archive for April 2010.

i bought my cookie last year using my bonus. i bought it only after 1 month cookie entered malaysian market. ingatkan i la yg pakai dulu kat opis ni..tp 2 bos i dah bli awal2 lagi..cookie just has a simple/less funtion in her class..but yet, just suite with my usage.

i have no major complain with my cookie. the lifetime is OK..no need to always bring along charger even though she has 3.5 inch screen. hv motion sensor game..but very limited free edition hehe..but 1 game i always play is football manager..best hehe..got camera also..3MP..just not support 3G & wifi lah..but its ok..i not 3G fans..not always surf tenet using phone also..

but yesterday..my cookie jatuh dlm air..terendam tros..mula2 tu mau gak dia idup balik..tp bile abes bateri..dia da tamau nak idup..charge pon dia kejap on kejap off je..waaa..my cookie da rosak..

so to all my friends, i will no longer using my cookie..i’m using old nokia phone. but i do not hv the charger with me..hehe..i only able to charge my phone while i’m working only..if any urgent matter please call to pn llinie’s phone ek..

i’ll my new home key for approx at the end of may. I just settled mot and paid the lawyer about 2.5k (lawyer fees, housing tax after 50% discount, and other expenses claimed by the lawyer office). now i’m waiting for my end financial (bank islam) to settle last payment. hope they can settle it by next week. then i need to pay aroung rm650 for the electricity/water downpaymant and another charges before make appointment with the developer project team for the house inspection before handover process (serah kunci) can be done..

actually i’m really glad coz until this point, i never face any difficulty withy the developer, lawyer office (for both developer & bank), & the bank itself. as informed by one of the developer officer, i actually one of the luckiest buyer coz did not hv any problem with the payment did by the bank. all payment followed the schedule. no much delay. the developer only charge us rm9.50 for interest (late payment interest). She said some of the buyer need to pay almost 1k for the interest only.

i also waiting for the actual floor plan from the developer. really need the floor plan to renovate my kitchen. i really admire 1 design for kc, but i’ll reveal it later lah ek.. i hv very limited budget for this 1st renovation. 1 already list down what need to do 1st.

  1. pasang grill
  2. installation of basic lamp & fan
  3. buat kc
  4. buat divider to cover kitchen from pandangan luar
  5. buat syiling kapur di hall & kitchen together with the lamp
  6. buat tv wall
  7. pasang laminated floor
  8. extend my backyard (maybe just pasang bumbung sket) need to put my washing machine outside coz my dapur really smal

item no 1 to 3 i’ll make immediately lah..the rest tu still dlm angan2 lah hehe..coming soon lah..i mane ade enough money to do all..kalo bole nak avoid any loan lah..suma nak guna cash money..tp dengan gajiku akan mangecil nih..bile la nak siap semua hehe..

1 thing 1 feel very happy, some of my friends also bought house nearby mine..tomok, dina..so ader la kawan2..mane la tau..leh car pool lak pas ni hehe..

Like Only A Woman Can by Brian McFadden

I wasn’t perfect
I’ve done a lot of stupid things
Still no angel
I wasn’t looking for forgiveness
Wasn’t laid out by my pride
Shocked by her attention
And someone signed me up for love
I didn’t want it
And now I can’t live without it

She changed my life
She cleaned me up
She found my heart
Like only a woman can
She pulls me up
When she knows I’m sad
She knows her man
Like only a woman can

She’s kind of perfect
She’s kind of everything I’m not
Yeah, she’s an angel
And it’s amazing how she’s patient
Even more at times I’m not
She’s my conscience
And who decided I’d be hers
I wanna hate them
Cos now I can’t live without her

She changed my life
She cleaned me up
She found my heart
Like only a woman can
She pulls me up
When she knows I’m sad
She knows her man
Like only a woman can

Like only a woman can
And who decided I’d be hers
I wanna hate them
Cos now I can’t live without her

6 years ago, i participated in dsa ( Defence Services Asia Exhibition And Conference) during my practical training under scs sdn bhd (system consultancy services) as exhibitor. today once again i went to dsa but as visitor.

actually not sume org allow to enter the exhibition. only person related to the industry are allowed. but i twist la sket..bg tau i ni wat network security..bukan niat nak menipu..tp sbb nak tgk sapura punya booth..ada wife punya member punya husband involved invent military product kat sapura.

ok la..boleh pgg m16 rifal..kalo ikut hati nak pgg suma weapon yg ada esp sniper punya senapang..nek amor punya vehical..tp segan..sbb yg naik tu suma abg2 askar je..

sempat juga melawat booth scs sdn bhd..jumpala bastian..senior rnd officer..kenal mase praktikal dulu..ingat leh jumpa ltn kol zul..tp ta de lak..mcm tak byk je produk scs compare dulu..tp dia punya UNMANNED AERIAL VEHICLE (UAV) bole thn gak.

dsa 2010

hr ni pi ulu yam..ingat nak mandi manda dengan seronoknyer..tp disbbkan hujan sepanjang mlm td, keadaan air di ulu yam amat mengecewakan..air yg keroh, mengalir terlalu deras, keadaan lembap yg tak menyelesakan..tp air dia ttp maintain sejuk as usual..tp sbb dah sampai, mandi je lah..tp stengah jam je..

tp yg nk cite nih pasal anak bangsa kite..aku ni bukan lah baik sgt..tp alhamdulillah lah..sepanjang aku bercintan ngan wife aku ni, tak de lah wat yg bukan2..yg boleh merosakkan jiwa raga..tp ntah lah..depa tak de perasaan malu atau rase rugi kot..nak kate dah kawen, gaya mmg mcm tak kawen pon..tp wat mcm dah lama kawen dah..entah lah..tegur dlm hati je..

tp tak ptt la kan..wat kat tpt sekeluarga nak berehat2..tenangkan fikiran hujung minggu, merapatkan ukhwah sekeluarga..kesian tgk anak2 kecik tgk perangai yg bukan2 tu..moga2 ada pihak yg akan berusaha mengubahkan keadaan panas di ulu yam seperti panasnyer prk hulu selangor hehe..amin..

Kebosanan di kala bekerja perlu di isi dengan sebaik2nya..tp awas..jgn main level yg susah2..dia akan menambahkan kekusutan di kepala anda.. 

Good luck hehe… 

siap dlm 3mins shj

aku rase..

pg td aku dgr radio dlm myviku..

ader pengumuman dari SPA..

sesape yg tak leh pi exam hr sbt hari tu..

SPA akan buat retest..

tp venue ngan tarikh aku tak sempat dgr sbb suddenly radio hilang siaran..

hati berkata..

inilah peluang nak test kepala otak nih..

konon nak cerita kat wife..

tp disebabkan mengantuk..

sy pon tido lah dulu..

bile pas bgn tido..

sy jd was2..

yg pg td tu hanya sebuah mimpi atau realiti..

sy musykil..

sampai sekarang maseh tidak dapat jawapan pasti..

mimpi ke realiti..

setelah berusaha dengan jayanya keluar umah kol 7am, breakfast kilat di Mc D shell mrr2, akhirnya tiba di exit UPM kol 8.15am..sy berasa sggh gembira kerana sampai awal..buleh la rileks2 dulu sambil mencari2 tandas..phm2lakn..pg2 nh..bajet2 dlm 8.30am sampai lah..

tp harapkan panas sampai ke ptg, rupanya ujan dah turun sejak kol 5am..dr exit UPM ke tol tu almost 2hrs nak sampai..pdhl 1km pon tak sampai. worst jam i ever faced..

tu yg akhirnya sy exam di alamanda..hehe..bengong punya jam..

sok sy kena pi exam..exam khas memasuki perkhidmatan awam gred 41 utk post penguasa imegresen..utk pengetahuan semua, sy telah lulus peperiksaan yg sama pada 2 thn lepas uk 4 jawatan. iaitu penguasa kastam, penguasa imegresen, penguasa penjara dan pegawai kebajikan msyarakat..tp hanya dipanggil utk assesment utk penguasa penjara shj..yg lain hanya tinggal harapan yang kosong semata-mata..

sy tidak pergi assessment penguasa penjara kerana sy tidak berani menyahut cabaran tersebut setelah menonton telefilem berkenaan salah satu tugas penguasa penjara. hakikatnye, kalau mau naik pangkat dlm institusi penjara, seseorang itu harus melakukan perkara tersebut. iaitu menjalankan/malaksanakan hukuman gantung..sungguh sy tidak kuat semangat ketika itu..namun, jika diberi peluang sekali lagi, sy tidak akan teragak2 utk menerima peluang yg diberi.

berbalik kepada exam esok, sy akan pergi dgn hati terbuka dengan harapan yg amat tipis utk dapat. ini berdasarkan kepada perkara di bawah:

  1. menurut pengalaman, walaupun sy lulus exam, sy tidak dipanggil utk temuduga/assessment. menurut org jpa, dia tgk pointer gak..jadi amatlah tipis harapan sy utk berjaya walaupun sy lulus exam
  2. sy telah gagal 2x dlm exam yg ada essei —>exam ptd. sy tidak pandai utk berkata2 terutama dlm bhs inggeris. sy telah lulus semua exam tanpa essei iaitu exam khas memasuki perkhidmatan awam gred 41 dan kpli test.
  3. sy telah mempunyai kerja tetap. walaupun tangga gaji tidak menarik, tp benefitnyer amatlah baik. jd sy tidaklah desperate utk mncari kerja

sementelah, wife tercinta juga akan menduduki exam yg sama, sy mengambil kesempatan ini meneman isteri sy dan juga mengambil exam..jd tidak lah terbazir masa sy sok..

so..good luck pn linie!!!!

Blog Hits

  • 22,520 hits

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3 other followers

pick your date

April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930