1. b4 beli rumah dulu, t’pk gak..mampu k nak baya.umah mcm mane mampu nak dibli..lokasi nyer kat mane..mcm2 lagi la nk di pk

2. tp mem aku mase tu npk nekad sgt dah. sanggup mengikat perut.ye la..nak baya umah bukan nyer sikit wang punyer citer kan..tp we all decide  nak bli umah jugak..

3. since pn linie mase tu working with DiGi, so we all deicide to cari rumah area shah alam lah.. antara tpt2 under consideration tmn bukit subang, denai alam, setia alam, puncak alam..bajet kitaorg nak cari umah value under 200k je.

4. after a month searching for the house, finally we were decided to choose saujana utama greenwood home 2 phase 5A.

5. yang paling kelakar, mase nak withdraw epf lah..both of us entitle to withdraw 27k. but unfortunately, sum of both account ta sampai 7k pon.. ye lah..org baru keje..bape sgt lah 2nd account tu kan..tak pelah..at lease leh cover 5% down payment.

6. mase nak plh lot umah, ak tanya gak pendapat salesman tu..naseb baik dia very helpfull. lot umah yg dia suggest tu 4lot dari corner lot. actually aku nak plh yg tak mengadap umah org len..tp brother tu kate in future kat situ nak wat flat/pangsapuri..actually the location of the house very strategic..dekat sgt ngan surau &  masjid, shoplot, pasar, oil station…sekolah also..so even though quit far from KL, but everyting suma dah ada kat sana. tp pengalaman lah..deal ngan org2 lawyer ni..ader 2 lawyer. wakil developer satu lagi wakil bank..kalo lambat deal ngan depa esp after signing SNP, developer akan kenakan interest..intest tu kena kat buyer lak tu..

7. cuma sekarang ni tgh penng sbb byk sgt fees/duty fees nakkna baya..MOT dah setel..duti umh maybe next week bole tau harga dia..so bile everything clear, maybe on May bole dapat kunci rumh lh..

8. dia ader satu perasan/feeling yg menyeronokkan bile kite nak dapat umah sendri. some kind of kepuasan dalam hidup ni..