1. keretaku lately ni bile kite free gear @ on D, mcm ader mslh je..kalo on D, then tekan brake, dia mcm akan force tu jalan..terhenjut2 gitu..kalo on N, tp tak tarik handbrake rase mcm terbuai2 je kereta..takut gak something happen kalo la keta mati tgh jalan ke..

2. aku suspect either timing @ power api tak cukup mase pembakaran lah..nak kate minyak itam tak cukup ke, minyak gearbos leaking ke..tak de pulak..

2. aku gi la servis..sementelahan mmg dah time servis pun..kat 2 jam gak tech servis tu check..dia tak jumpa pape..tanya service advisor dia..dia pun bg tau menda sama..suspect timing atau spark plug..tp bile check ok je..

3.  so servis advisor tu adv pi Perodua big Branch..sbb kat sana ada pomen..so maybe bln 4 nak kena check lah..sbb keta tu wat jalan jauh..takut la mati kat tgh2 jalan..naya..

4. next thing to do – check vibrating tu, tuka bateri, tuka brake pad..kalo dah kaya tuka bumper depan ngan belakang huhu..last sekali nak polish balik keta…