1. dr kecik tamau keja shift..nak keje mcm org normal biase..ujung minggu dok umah basuh keta..bgn lambat..gurau senda ngan family..nak berkebun..tp nak wat cam ne..1st job dah kena keje shift..idup tunggang langgang..org len cuti kite kena keje..org keje kite cuti..dulu ingat nak bgn lambat ngan isteri..tp skang bgn lambat je tgk bantal isteri je huhu..boring nyer tok sah citer lah..tp tak pe..shift allowance dgn OT nyer masyuk sesangat…terubat lah jiwa lara nih..

2. bile dgr cite nak merge dgn TM..perasaanku dah bercampor baur dah..ye lah..kat vads basic kecik..tp leh idup sng sket sbb byk allowance..bile kena masuk TM, basic tinggi sket je..tp allowance teramat la kurang..kalo cite kat org len..musti org kate mak aii..kurangnyer boleh baya 3 bulan installment myvi ku..

3. tp hati ku berkata..saba ek..kite lihat dan tgk dulu pe T&C TM nnt.. T&C mmg ok..cuti byk..more 180% lebih tinggi dari cuti vads..company contribution for epf very high..i can say, one of the highest in malaysia..medical unlimited for family..tp disebalikĀ  semua itu, yg tidak menggembirakan hati ku..allowance ku berkurang average almost RM1500 sebulan..da start migrain mcm mane ku nak survive nih..baru plan nak menghias rumah ku dengan cantiknyer..

4.ini semua membuatkan aku berfikir…i’m considering my option..hehe..tgh timbang tara mane yg lebih baik..ye lah..dlm zaman sekarang nak cari keje bukan sng..tambah2..keje dgn GLC..nasib lah aku dah beli rumah..kalo tak, kena postpone lagi lah..

5.gaji ku tak cukup….kalo ikut planning by 45, nak keje lepak2 je..sbb mase tu bialah money makes money pulak..tp dengan keadaan skang nih kena revise balik lah..terbantut road map aku sblm nih..

6.azam 201o nak wat road map to 1/2million for retirement..by oct 2010 mesti siap plan..pas tu nak mintak ahli bijak pandai wealth management tgk2..by jan 2011 start implement..wa ta mau keje selepas persaraan..mau bergurau senda dgn istri tercinta je..