1.  2007 –> cita-cita nak pakai kereta mahal..tp akan daya, downpayment mmg takde sbb langsung tak menyimpan. dpt gaji je tak ckp bulan dah abes. pdhal bukan ade tangungan pape pun..umah, bil2 suma abah yg baya..utang mane ader lagi.

2. tp menguatkan semangat, pi survey nih tiap2 used car cari keta..hajat nak bli gen 2 je.

3. 1st keta berkenan – wne 3777. kenan sgt da keta nih. mase ni abah pon nak bli keta gak..tp dia tanak trade in keta wira sbb keta tu harga jatuh giler.rugi katanya kalo trade in. tp abah lepas ngan waja wqb8426 dia..keta wne3777 tak lepas2 loan..last2 aku npk keta tu ader org len pkai.

4. survey lagi, dpt la satu keta ni kat jln ipoh. wnj plat dia..tp cina tu jual mahal sgt..loan pon tak lepas

5. ader lagi satu keta nih..plat wlw.warna biru muda.wa dah tangkap kenan dah..sbb owner tu da bikin abes  dah interior dia..suma dah tuka kulit..warna cream lagi tuh..masalah sama..loan tak lepas..

6. last2..try ngan sorang membe kepada membe kawan..dia kate mmg payah nak lepas loan sbb keje kontrak..dia kate yg bole lepas pon myvi 1.0 je..mane la org nak keta tu..nak naik bukit pon kena dok blakang lori..last2 berjaya gak dapatkan myvi wre7994. tu po guna wife jd guarantor.. huh..dr gen2 dapat myvi..ader cerita nape nak sgt tuka keta nih..tp bialah menjadi kenang2an je..

7. ok la myvi ni..tp bak kate my father in law lah..myvi ni mcm tak de ong je..baru pas kena langgar, kena langgar lagi..baru je repair kena langgar lagi..last2 aku da malas anta ke bengkel..bia je mcm tu..

8. skang ni ade la pulak org dok menyucuk2 soh tuka keta..mek mercedes ke bmw ke..sbb ader lobang keta kantoi kastam..tp jiwa ku bukan di kereta2 tu..tamau kereta besa2..dapat honda city ke, vios ke..da puas ati dah..sbb dr bli keta lagi mhl..better aku abeskan baya utang umah tuh..

9. hope myvi ku takkan buat hal utk 3-4 thn lagi..bulan 4 ni ckp la 2thn aku melanyak nyer..dh 70k km dah nih.. nak wish awal2 lah.. happy birthday wre7994 …..